Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2021 12:26 - Pfizer е оценен на милиарди в наказателни присъди
Автор: zahariada Категория: Политика   
Прочетен: 2053 Коментари: 2 Гласове:
3

Последна промяна: 30.09.2021 12:27

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Pfizer е оценен на милиарди в наказателни присъди

imageОТАРДЖУН ВАЛИЯ 17 СЕПТЕМВРИ 2021 Г. 7 МИНУТИ ЧЕТЕНЕ

image

Ваксина срещу коронавирус Pfizer в ръцете на лекари или медицински сестри в сини гумени ръкавици. Превенция на sars-cov-2 или Covid-19, януари 2021 г., Сан Франциско, САЩ НАКРАТКО
  • Фактите:

    Документ, публикуван през 2010 г. от д -р Робърт Г. Еванс, почетен професор, Училище по икономика във Ванкувър, UBC, озаглавен „Труден срещу престъпността? Pfizer и CIHR“, очертава неморалните, неетични и престъпни дейности на Pfizer до 2010 г.

  • Отразяват върху:

    Трудно ли е да се разбере защо много лекари, учени и граждани се колебаят да използват продукти от тази компания? Трудно ли е да се разбере защо толкова много са загубили доверието си в тези компании и правителство, когато става въпрос за това да направим това, което е най -добро за нашето здраве?

Фармацевтчният гигант Pfizer, наскоро известен с разработването на  ваксина срещу COVID-19 , многократно е хващан за неетично и неморално поведение. Това не е тайна, но през годините този факт продължава да се прибира под килима и остава предимно непризнат от масовите медии. Тъй като масовите медии имат толкова голямо влияние върху възприятието на масите, не е чудно защо толкова много хора реагират на думата „голяма фармация“ с „теория на конспирацията“. Ако се вгледате по -отблизо, не е трудно да разберете защо всъщност има голяма причина за безпокойство.

Има много примери, от които можете да избирате, когато информирате за неетично поведение на големите фармацевтични компании, един от тях идва  от доклад, публикуван през 2010 г.  от д -р Робърт Г. Еванс, почетен професор, Училище по икономика във Ванкувър, UBC. Документът, озаглавен „Труден срещу престъпността? Pfizer и CIHR ”е достъпен чрез Националната медицинска библиотека (PubMed) и очертава как Pfizer е„ обикновен престъпник ”, който постоянно се занимава с незаконни и престъпни дейности. В този конкретен документ се посочва, че от 2002 до 2010 г. Pfizer е „оценяван с 3 милиарда долара наказателни присъди, граждански наказания и присъди на съдебните заседатели“ и е поставил рекорди както за наказателни глоби, така и за общи наказания. Имайте предвид, че сега сме през 2021 г.

Evans предоставя редица примери, един от които идва от септември 2009 г., когато компанията урежда редица такси за общо 2,3 милиарда долара (O"Reilly и Capaccio 2009). Това конкретно споразумение постави нов рекорд за наказателна глоба, тъй като те се признаха за виновни по едно обвинение за престъпление и злоупотреба с фармацевтични продукти.

Това означава, че са използвани множество измамни маркетингови практики за популяризиране на различни лекарства. В този случай наказателните обвинения са насочени към „незаконното популяризиране“ на няколко марки Pfizer - Bextra (валдекоксиб, болкоуспокояващо), Geodon (нетипичен антипсихотик), Zyvox (линезолид, антибиотик) и Lyrica (лекарство за изземване). Те бяха популяризирани за употреби, които не бяха одобрени от FDA, а имаше и отстъпки за лекарите (което означава, че им е платено за предписване на тези лекарства).

Това напомня за това, че Pfizer не отчита по -малко от 1 % Абсолютно намаляване на риска, докато отчита 95 % Относително намаляване на риска за своята ваксина срещу COVID.

This was by no means Pfizer’s first offence. In 2007, Pfizer subsidiary Pharmacia & Upjohn paid $34 million and pleaded guilty to paying kickbacks for formulary placement of its drugs and entered into a Deferred Prosecution Agreement for off label distribution of Genotropin, its brand for the human growth hormone somatropin. In 2004  Pfizer subsidiary Warner–Lambert pleaded guilty and paid more than $430 million to resolve criminal charges and civil liability arising from its fraudulent marketing practices with respect to Neurontin, its brand for the drug gabapentin. Originally developed for the treatment of epilepsy, Neurontin was illegally promoted off-label for the treatment of various forms of neurological pain, and in particular for migraine. -Evans

По-нататък Еванс обяснява как през 2010 г. на Pfizer е било наредено да плати 142 милиона щатски долара обезщетение за измама на пазара на лекарство против гърчове, наречено габапентин, което се продава под името Neurontin. Pfizer беше хванат „измамно“, пускайки на пазара лекарството „и го рекламира за неодобрена употреба“. Беше открито, че лекарството се популяризира от фармацевтичната компания като лечение за болка, мигрена и биполярно разстройство, въпреки че не е ефективно при лечението на тези състояния и всъщност е токсично.

Изпитанията принудиха компанията да пусне всички свои проучвания за лекарството, включително тези, които държеше скрити. Нов анализ на тези непубликувани изпитвания от Инициативата Therapeutics показва, че габапентин работи в най -добрия случай на всеки шести или осем души, които го използват. Прегледът също така заключава, че един на всеки осем души е имал нежелана реакция към лекарството.

Съвсем очевидно е защо компанията никога не иска да отиде на съдебен процес и винаги в крайна сметка плаща големи суми за уреждане. Освен подкупване и заплащане на лекари и други медицински специалисти, вестникът посочва, че те са раздали милиони долари на повече от 200 академични медицински центрове и други изследователски групи за клинични изпитвания. Тук ми идва на ум един страхотен цитат от Арнолд Сиймор Релман (1923-2014), професор по медицина в Харвард и бивш главен редактор на New England Medical Journal.

Медицинската професия се купува от фармацевтичната индустрия не само по отношение на практиката на медицината, но и по отношение на преподаването и научните изследвания. Академичните институции на тази страна си позволяват да бъдат платени мъже на фармацевтичната индустрия. Мисля, че е позорно. "

Кой плаща пицата? Предефиниране на отношенията между лекари и фармацевтични компании. 1: Заплитане .

Еванс очертава още един интересен момент, който показва защо „справедливостта“ никога не се осъществява наистина и тези компании винаги изглеждат свободни да участват в този тип престъпно поведение.

Една корпорация може да третира както наказателните, така и гражданските санкции като просто бизнес разходи, които да бъдат претеглени спрямо приходите, спечелени от незаконно поведение. Но човешките същества могат да бъдат вкарани в затвора, а това е съвсем друг въпрос. Вероятно осъждането на корпоративни ръководители за престъпно поведение и осъждането им на наказание лишаване от свобода може да бъде по -ефективно средство за възпиране на поведението на „повторно извършител“, демонстрирано от Pfizer.

Тези компании също са защитени от всякакви вреди, които идват в резултат на техните ваксини. Например канадското правителство  обяви  , че изпълнява панаканадска програма за подпомагане на безвредни ваксини за всички ваксини, одобрени от Health Canada. Това означава, че фармацевтичните компании не могат да бъдат държани отговорни за каквито и да било наранявания с ваксини, а компенсациите от наранявания не идват от компанията, а вместо това от парите на данъкоплатците.

Подобно е на програми, които много държави вече имат, в Съединените щати се нарича Национален закон за компенсиране на детски ваксини. Тези мерки защитават и защитават фармацевтичните компании и правят много от техните продукти, включително ваксините, продукт без отговорност. Само в САЩ   са изплатени близо 4 милиарда долара на семейства на деца, пострадали от ваксина, и редица проучвания поставят под въпрос тяхната безопасност.

Във всички тези случаи, споменати от Evans, самата корпорация, т. Е. Нейните акционери - понесоха финансови санкции и участващите изпълнителни директори се смятаха за невинни. Еванс заявява: „При липса на такава лична отговорност, както наказателните, така и гражданските санкции изглеждат, поне за Pfizer, бизнес разходи, които си струва да бъдат направени. Трябва да харчите пари, за да печелите пари. "

Измамата, неправомерното поведение и незаконната дейност са добре известни аспекти от търговската практика на фармацевтичните компании. За разлика от други големи индустрии, макар че бизнес практиките може да са потенциално неетични, но не и незаконни, тези във фармацевтичната индустрия редовно и грубо се занимават с незаконна дейност, без да се сблъскват с възпиращи последици. Администрацията по храните и лекарствата (FDA) и Законът за фалшивите претенции (FCA) считат фармацевтичните компании за наказателна и гражданска отговорност за извършване на поведение, включително, но без да се ограничават до, неправилно маркиране и неправилно етикетиране на продукти, популяризиране на продукти за не-етикетирани или не-одобрени от FDA използва, погрешно представя или изменя данни и резултати от клинични изпитвания и не разкрива или адекватно предупреждава потребителите за потенциални рискове и странични ефекти. Нарушенията на тези закони и разпоредби са толкова широко разпространени и редовни, че е трудно да се твърди, че те не са целенасочени. - Анастасия Морайти, Списание за здраве и биомедицинско право

Имайте предвид, че този документ е публикуван през 2010 г. и се занимава само с престъпни действия на Pfizer от 2002-2010 г. Сега сме през 2021 г. и проблемът стана толкова широко разпространен, че дори учени от организации като Центровете за контрол на заболяванията (CDC), например, свирят. Например, преди няколко години повече от дузина висши учени от агенцията  публикуваха писмо, в което се посочва следното :

Ние сме група учени от CDC, които са много загрижени за текущото състояние на етиката в нашата агенция. Изглежда, че нашата мисия е повлияна и оформена от външни страни и измамни интереси. Изглежда, че нашата мисия и намерението на Конгреса за нашата агенция се заобикалят от някои от нашите лидери. Това, което ни тревожи най -много, е, че става норма, а не рядкото изключение. Някои висши ръководни служители в CDC са ясно наясно и дори оправдават това поведение. Други го виждат и се обръщат в другата посока. Някои служители са сплашени и принудени да правят неща, които знаят, че не са правилни. Имаме представители от цялата агенция, които са свидетели на това неприемливо поведение. Това се случва на всички нива и във всички наши съответни звена. Тези съмнителни и неетични практики заплашват да подкопаят доверието ни и репутацията ни на доверен лидер в общественото здраве. Бихме искали да видим високи етични стандарти и внимателно, отговорно управление да бъдат възстановени в CDC.

Има много примери за избор.

Проучване, публикувано в British Medical Journal през 2016 г. от изследователи от Nordic Cochrane Center в Копенхаген, показва, че фармацевтичните компании не разкриват цялата информация относно резултатите от техните опити за лекарства. Изследователите разгледаха документи от 70 различни двойно-слепи, плацебо-контролирани изпитвания на селективни инхибитори на обратното захващане на серотонин (SSRI) и инхибитори на обратното захващане на серотонин и норепинефрин (SNRI) и установиха, че пълната степен на сериозна вреда в докладите от клинични проучвания не е докладвана. Това са докладите, изпратени до големи здравни органи като Американската администрация по храните и лекарствата.

Дори фармацевтичните компании са успели да закупят конгрес. Те са най -големият лобистки обект във Вашингтон. Те имат повече лобисти във Вашингтон, отколкото има конгресмен и сенатори взети заедно. Те дават два пъти на конгреса какво е следващото по големина лобистко дружество, което е петролът и газът ... Представете си властта, която упражняват както над републиканците, така и над демократите. Те са ги заловили (нашите регулаторни агенции) и са ги превърнали в кукли за чорапи. Те компрометираха пресата ... и унищожават публикациите, които публикуват истинска наука. -  Робърт Ф. Кенеди младши .

Прикриването на доказателства, които поставят под въпрос различни продукти, предлагани от тези компании, е доста обичайно явление.




Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
1. truthful - И "случайно" първо в...
30.09.2021 12:54
И "случайно" първо взеха да рекламират ваксината на Pfizer.
А ето какво има(от листовката) във ваксината им за Ковид
..............................................
6. ФАРМАЦЕВТИЧНИ ДАННИ
6.1 Списък на помощните вещества
((4-хидроксибутил)азанедиил)бис(хексан-6,1-диил)бис(2-хексилдеканоат) (ALC-0315)
2-[(полиетиленгликол)-2000]-N,N-дитетрадецилацетамид (ALC-0159)
1,2-дистеароил-sn-глицеро-3-фосфохолин (DSPC)
Холестерол
Калиев хлорид
Калиев дихидрогенфосфат
Натриев хлорид
Динатриев фосфат дихидрат
Захароза
Вода за инжекции
А сега потърсете инфо в нета за горните и вижте с какво помага? Това са само ПОМОЩНИТЕ СРЕДСТВА.
цитирай
2. zahariada - Да
30.09.2021 16:24
Така е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738762
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031